Відбувся перший випуск магістрів за програмою дуального навчання КПІ і Прогрестех-Україна

Відбувся перший випуск магістрів за програмою дуального навчання КПІ і Прогрестех-Україна

Відбувся випуск першої групи магістрів спільної програми дуального навчання Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та компанії Прогрестех-Україна. Учасники програми, що стартувала 2017 року, одночасно з навчанням у КПІ працюють у Прогрестех-Україна на позиції інженера.

Церемонія випуску магістрів і вручення дипломів відбулася в Київському політехнічному інституті 23 січня 2019 року. Утім, не всі випускники групи мали змогу взяти участь в урочистій церемонії. Двоє з них отримають дипломи магістрів після повернення із тривалого відрядження до США, де вони виконують роботи на об'єкті замовника компанії Прогрестех-Україна.

Раніше, у грудні минулого року, усі 12 випускників програми успішно захистили магістерські дисертації, що ґрунтуються на дослідженні виробничих процесів у Прогрестех-Україна. Запропоновані магістрантами розв’язання практичних інженерних завдань, включно з інноваційними методами автоматизації проектування конструкцій, буде використано в проектних роботах компанії.

Спільна магістерська програма КПІ і Прогрестех-Україна, започаткована близько 2 років тому, стала першим проектом державно-приватного партнерства з підготовки магістрів в унікальному для України форматі. Студенти отримали нагоду поєднати навчання в провідному технічному університеті країни з безпосередньою участю в найбільших міжнародних авіабудівних програмах. Прогрестех-Україна зарахувала майбутніх магістрів у штат і залучила до роботи в проектних групах, що виконують замовлення світових лідерів авіаційної індустрії.

Починаючи з 2017 р., набір до магістратури дуальної форми навчання здійснюється щорічно. Заявки від здобувачів ступеня магістра приймаються у квітні.

Учасниками спільної з КПІ магістерської програми можуть стати випускники будь-якого технічного вишу України з дипломом бакалавра, які пройшли співбесіду в Прогрестех-Україна та вступили до Київської політехніки на освітні програми підготовки магістрів для авіабудівної галузі.

Навчання в КПІ та робота в Прогрестех-Україна починаються у вересні. Загальна тривалість освітньої програми складає 1 рік і 4 місяці.

Після завершення навчання випускники магістратури продовжують роботу в Прогрестех-Україна, отримуючи доступ до участі в більш складних інженерних проектах.