Експозицію компанії в Ле Бурже відвідала найдопитливіша з делегацій, що прибули на авіасалон

Експозицію компанії в Ле Бурже відвідала найдопитливіша з делегацій, що прибули на авіасалон

Експозицію Прогрестех-Україна на міжнародному авіасалоні Ле Бурже відвідала чисельна українська молодіжна делегація. В її складі 100 допитливих, енергійних, креативних, обдарованих молодих людей. Вони переможці національного освітнього конкурсу "Авіатор 2019" серед студентів авіаційних і технічних вишів України.

Гостей передусім цікавила практика співпраці української інженерної компанії з лідерами аерокосмічної галузі, кар'єрні можливості та вимоги до претендентів на вакансії в Прогрестех-Україна. Майбутні авіатори також ознайомилися зі створеними спільно з провідними університетами України програмами дуальної підготовки інженерів. Їхні випускники мають низку ексклюзивних переваг, включно з можливістю працевлаштування в Прогрестех-Україна, роботи в престижних міжнародних авіабудівних проектах та здобуття унікальних інженерних компетенцій.

Один із переможців конкурсу "Авіатор 2019", харків'янин Ігор Калієнко, уже скористався першою з пакету преференцій, доступних учасникам навчальних програм Прогрестех-Україна. У червні поточного року, ще до поїздки на авіасалон, Ігор отримав ступінь бакалавра Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "ХАІ". Цього ж місяця він закінчив 9-місячні курси поглибленої підготовки майбутніх інженерів на базі харківського навчального центру Прогрестех-Україна та склав підсумковий іспит. Потому успішно пройшов співбесіду в компанії як претендент на позицію інженера з міцності. Свій розвиток ця історія отримала вже у Франції, куди Ігор вилетів як переможець конкурсу "Авіатор".

19 червня в Ле Бурже під час відвідин студентами експозиції Прогрестех-Україна директор компанії Андрій Фіалковський підписав з Ігорем Калієнком трудову угоду. За 5 днів новий працівник Прогрестех-Україна став до роботи, вірніше, долучився до внутрішнього тренінгу в київському конструкторському центрі компанії. Зараз він проходить передпроектне навчання, готується до міжнародної атестації та допуску до виконання інженерних завдань за контрактами з провідними виробниками авіатехніки.

Тим часом Ігор подав документи на участь у ще одній дуальній освітній програмі Прогрестех-Україна. Вона передбачає поєднання роботи в компанії з навчанням у магістратурі КПІ ім. Ігоря Сікорського.
___________________

Прогрестех-Україна є давнім партнером всеукраїнського конкурсу "Авіатор". Компанія щороку делегує своїх представників до журі, бере участь у підготовці тестових конкурсних завдань для студентів, координує проведення майстер-класів для конкурсантів. Прогрестех-Україна також традиційно допомагає організувати відвідини переможцями конкурсу найважливіших подій та експонатів міжнародних авіаційних салонів (почергово Ле Бурже/Фарнборо).

Зокрема, цього року під час 53-го Міжнародного аерокосмічного салону Ле-Бурже учасники студентської делегації за сприяння Прогрестех-Україна мали можливість оглянути статичну й інтерактивну експозиції Boeing, спілкуватися з менеджерами та інженерами провідного виробника авіатехніки, зазирнути в майбутнє світової авіації.