Прогрестех-Україна за два "ковідні" роки майже на третину збільшила штат інженерів і програмістів

Прогрестех-Україна за два "ковідні" роки майже на третину збільшила штат інженерів і програмістів

2021-го року штат інженерних і ІТ-підрозділів Прогрестех-Україна зріс на 16% – до 1085 осіб. А протягом двох "ковідних" років, 2020-го і 2021-го, приріст чисельності інженерів і програмістів компанії склав 30,4%. У період коронакризи Прогрестех-Україна захистила персонал від епідемії, забезпечила високу продуктивність праці і за 2 роки майже на третину збільшила експорт послуг для аерокосмічної галузі.

Прогрестех-Україна запобігла спалахам інфекції у своїх офісах – організувала вакцинацію більш як 80% працівників, ввела жорсткі протиепідемічні протоколи й нові алгоритми командної роботи. Компанія, зокрема, компенсує інженерам витрати на послуги таксопарків для доставки на роботу та здійснює корпоративне розвезення після зміни. Персонал Прогрестех-Україна забезпечено медичним страхуванням, а в разі захворювання на COVID-19 – додатковою фінансовою підтримкою, котра повною мірою компенсує працівникові його доходи під час перебування на "лікарняному".

Водночас в умовах жорстких карантинних обмежень компанія зберегла ефективний діловий ритм. Вона швидко адаптувалася до спричинених пандемією змін у структурі авіаційного трафіку, що сформували глобальний запит на реконфігурацію й оновлення світового комерційного авіапарку. Прогрестех-Україна, зокрема, значно збільшила обсяги робіт із конвертації діючих моделей пасажирських літаків у транспортні. Також розширилася участь проєктних груп компанії у програмах із підготовки до серійного виробництва нової генерації широкофюзеляжних повітряних суден, у тому числі новітньої вантажної модифікації далекомагістрального літака.

Окрім того, у 2020-2021 роки були затребувані послуги Прогрестех-Україна з розробки основних компонентів авіоніки літака, зокрема, засобів зв’язку із наземними системами організації повітряного руху, бортових електронних систем навігації та управління польотом.

На додаток, внаслідок активного розвитку діджиталізаціі процесів у цивільній авіації, компанія тепер має набагато більше замовлень на програмні рішення на базі технологій штучного інтелекту.

Загалом, завдяки зростанню попиту на сервіси Прогрестех-Україна й розширенню участі в престижних інтернаціональних авіабудівних проєктах, компанія 2021 року в середньому на 20% підвищила заробітну плату інженерному персоналові.