Переможці фестивалю Future of Ukraine за підтримки Прогрестех-Україна відвідали заводи Boeing

Переможці фестивалю Future of Ukraine за підтримки Прогрестех-Україна відвідали заводи Boeing

Переможці Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів Future of Ukraine, проведеного за підтримки Прогрестех-Україна, у вересні цього року відвідали підприємства Boeing — ключового партнера й замовника української компанії.

Поїздка до США є призовим етапом фестивалю за участю обдарованих студентів українських вишів, які пов’язують своє майбутнє з інжинірингом. Можливість ознайомитися з виробничими потужностями лідера аерокосмічної галузі отримали 10 переможців Future of Ukraine, визначених за підсумками кількох відбіркових турів.

Програма поїздки включала відвідини заводів Boeing у Рентоні й Еверетті, об’єктів у Сіетлі й околицях міста (штат Вашингтон на північному заході США), пов’язаних з історією авіації та сучасним авіабудуванням. Гості ознайомилися з технологією складання всіх типів літаків, що наразі продукує Boeing, з географією поставок в Рентон і Еверетт готових конструкцій, агрегатів і компонентів повітряних суден, з інфраструктурою обох складальних комплексів.

Зокрема, на заводі в Еверетті, найбільшій у світі промисловій будівлі, для огляду всіх етапів складання далекомагістральних літаків (сімейства 747, 767, 777 і 787) довелося скористатися гольф карами. Тож приймаюча сторона організувала відвідини заводу українськими студентами у форматі моторизованого туру для почесних гостей — стратегічних партнерів і потенційних замовників Boeing.

Після відвідин заводу в Еверетті переможці Future of Ukraine зустрілися з чисельною групою інженерів Прогрестех-Україна (приблизно 30 осіб), які наразі перебувають у тривалому відрядженні в США. Тут вони виконують комплекс конструкторсько-технологічних робіт на об’єктах основного замовника української компанії, включно із супроводженням процесу складання повітряних суден. Досвідчені спеціалісти й майбутні інженери обговорили етапи кінцевого складання широкофюзеляжних літаків, у тому числі пропозиції студентів щодо змін у черговості технологічних операцій.

Загалом тиждень, проведений в одному з центрів авіаіндустрії США, ознайомлення зблизька із практикою упровадження сучасних авіаційних технологій на виробничій базі Boeing — дали молодим людям потужний мотиваційний поштовх. Двоє переможців фестивалю вже зробили перший крок до професійного зростання й самореалізації в авіаційному інжинірингу. Вони стали учасниками однієї з програм Прогрестех-Україна з дуальної підготовки інженерів для авіабудування та інших високотехнологічних секторів економіки.

Всеукраїнський фестиваль інженерних талантів Future of Ukraine проходить щороку, цьогоріч він відбувся вдруге. Мета заходу — сприяння розвиткові інженерної освіти, популяризація інженерних професій та підтримка талановитої молоді.

Фестиваль проводять Благодійний Фонд імені Святого Володимира й Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України за підтримки інженерних компаній Прогрестех-Україна, Тукана Інжиніринг Україна та Боїнг Україна.

Учасником фестивалю може стати студент будь-якого вишу України, який опановує технічний фах та має хист до розв’язання нестандартних творчих завдань. 2019 року у Future of Ukraine взяли участь студенти природничих та інженерних спеціальностей 27 університетів і коледжів України. Десятьох переможців було визначено у березні-травні цього року в трьох відбіркових турах за результатами індивідуальних і командних випробувань.