Прогрестех-Україна розширює перелік навчальних програм і напрямів підготовки інженерів

Прогрестех-Україна розширює перелік навчальних програм і напрямів підготовки інженерів

Компанія Прогрестех-Україна доєдналася до ініціативи Міністерства освіти й науки щодо розширення мережі й підвищення доступності програм дистанційної підготовки з метою організації безперервного і безпечного навчання в умовах війни.

Прогрестех-Україна відновила створені раніше й запустила нові програми поглибленої підготовки студентів і випускників українських вишів до інженерної роботи в авіаіндустрії та інших високотехнологічних галузях економіки.

Зокрема, навесні компанія поновила дистанційні заняття за 8-місячною програмою інженерного розвитку "Проєктування й аналіз елементів авіаційних конструкцій", котра стартувала восени попереднього року. Програму модерують спеціалісти Харківського освітнього центру Прогрестех-Україна. Навчання доступне студентам і випускникам технічних і природничих спеціальностей будь-якого з університетів і коледжів України.

Також під час війни, у березні поточного року, розпочалися заняття традиційних 3-місячних курсів інженерної підготовки "Основи конструювання авіаційної техніки" на базі Спільного навчального центру КПІ ім. Ігоря Сікорського і Прогрестех-Україна. Перехід на дистанційний формат студіювання дав змогу розширити географію набору "Весна-2022". Тож цієї весни слухачі курсів репрезентують технічні виші не лише Києва, а й Харкова, Запоріжжя, Кропивницького та інших студентських центрів України.

Новелою поточного навчального року стали 4-місячні курси "Сервісний інжиніринг у цивільній авіації", призначені для підготовки студентів і випускників Національного авіаційного університету (НАУ, Київ) до інженерної роботи в авіаційній галузі. Спільний з НАУ проєкт Прогрестех-Україна запустила після початку військового вторгнення РФ в Україну.

Загалом, під час активного опору російській збройній агресії – в умовах масштабних бойових дій, окупації українських територій, вимушеного переселення мільйонів громадян, руйнування цивільних об'єктів, у т.ч. інфраструктури ЗВО – Прогрестех-Україна вдалося зберегти ефективні зв'язки з вишами, підтримати продуктивність і затребуваність освітніх програм. Так, віртуальні заняття весняних модулів циклічних навчальних курсів компанії відвідує, як і минулого року, близько 70 слухачів.

Тим часом за окремим графіком до нового навчального року лаштуються спільні з КПІ дуальні програми цільової підготовки інженерів для Прогрестех-Україна. Планується значне розширення проєкту, у тому числі, долучення до співпраці ще кількох факультетів Київської політехніки.

Також у травні поточного року компанія прийняла студентів КПІ на переддипломну практику, котра, як і торік, проходить в онлайн-форматі.