Прогрестех-Україна увійшла до числа компаній із найефективнішим HR-менеджментом

Прогрестех-Україна увійшла до числа компаній із найефективнішим HR-менеджментом

Прогрестех-Україна увійшла до чільної тридцятки українських компаній із найефективнішим менеджментом у сфері управління людським капіталом. Максим Гладський, заступник директора Прогрестех-Україна в роботі з персоналом, репрезентує компанію в переліку найкращих HR-директорів (HRD) українських підприємств.

HRD рейтинг сформовано галузевим експертним журі в складі визнаних фахівців із добору персоналу та редколегією спеціалізованого журналу "ТОП-100. Рейтинги найбільших". Провідних HR-директорів ранжовано з урахуванням їхнього впливу на корпоративну культуру й економіку та формування бренду працедавця. Упорядники рейтингу також оцінювали ефективність втілених номінантами HR-проєктів із рекрутингу, підготовки, утримання й мотивації персоналу.

"Прогрестех-Україна як найбільший у Східній Європі постачальник послуг для корпорації Boeing, забезпечує інженерам престижну роботу за міжнародними стандартами, безперервний професійний розвиток, оптимальні умови праці й соціальну захищеність, – зазначив Максим Гладський. – На прикладі Прогрестех-Україна ми моделюємо максимально сприятливе робоче середовище для розвитку інженерної та ІТ-спільноти й запобігання відтоку з України талановитих фахівців".

Попри глобальне скорочення активності в авіаційній і суміжних галузях через експансію COVID-19, попит на послуги Прогрестех-Україна й далі зростає. Компанія не лише хутко адаптувалася до роботи в умовах карантинних обмежень. Вона виявила спроможність оперативно реагувати на нові потреби профільного ринку, що змінив свій ландшафт під впливом пандемії і потребував нових сервісів. Тож Прогрестех-Україна мала нагоду повною мірою реалізувати свою основну конкурентну перевагу – здатність за запитом замовника в короткий термін формувати ефективні інженерні групи для роботи в нових міжнародних проєктах будь-якої складності і спрямування.

Відтак Прогрестех-Україна досить швидко поновила динаміку поповнення штату. Протягом кризових 2020-2021 років чисельність інженерного персоналу компанії зросла на чверть і перевищила символічну 1000-ну позначку.

Основним HR-інструментом для комплектації нових проєктних команд є створена в Прогрестех-Україна корпоративна багаторівнева освітня екосистема. Вона поєднує навчальні програми і тренінги різного призначення:

●  підготовку студентів і випускників вишів до інженерної роботи;
●  цільову підготовку магістрів для компанії за спільною з КПІ дуальною освітньою програмою, що однією з перших в Україні здобула сертифікат європейської акредитації інженерної освіти;
●  поглиблену підготовку інженерів-початківців і передпроєктні тренінги;
●  адаптацію новачків;
●  міжпроєктне навчання та професійний розвиток персоналу.

Наразі HR-департамент Прогресстех-Україна працює над удосконаленням освітньої екосистеми – шукає нових партнерів, розширює навчальні плани чинних програм, надає більшої інклюзивності інженерній підготовці першого (вступного) рівня. Для прикладу, Прогресстех-Україна вже скасувала будь-які опосередковані обмеження щодо геолокації слухачів. Поступово понижується віковий ценз претендентів на участь у початкових освітніх програмах. Пом’якшуються вимоги до спеціалізації і "вхідного" рівня знань молодих людей, охочих опанувати авіаційну інженерію. Утім, доступ до навчання є не гарантією працевлаштування, а лише нагодою долучитися до інженерної команди Прогресстех-Україна: результат залежить від успішності самого претендента.

"Кожному, хто бажає стати кваліфікованим інженером і працювати в престижних міжнародних аерокосмічних проєктах, ми запропонуємо навчальну програму відповідно до його намірів і поточної підготовки, – пояснює Максим Гладський, очільник HR-департаменту Прогрестех-Україна. – Здобувши базові знання та навички, необхідні сучасному авіаційному інженерові, слухач має змогу перейти на наступний рівень підготовки і спеціалізуватися за певним напрямом проєктної роботи. Потім – поглибити свою спеціалізацію, розширити компетенції, опанувати дотичний напрям і навіть змінити інженерний фах".