Прогрестех-Україна створює навчальну інженерну програму, доступну в усіх регіонах країни

Прогрестех-Україна створює навчальну інженерну програму, доступну в усіх регіонах країни

Прогрестех-Україна запустить восени поточного року програму інженерного розвитку "Проєктування й аналіз елементів авіаційних конструкцій". Як очікується, нова освітня інженерна програма стартує в листопаді. Навчання буде доступним для слухачів у всіх регіонах країни.

З огляду на обмеження через поширення в Україні коронавірусної хвороби, підготовка майбутніх інженерів здійснюватиметься переважно в дистанційному форматі. Його доповнять класичні інженерні курси Прогрестех-Україна в Харкові і Дніпрі, якщо епідемічна ситуація не завадить проведенню аудиторних занять у цих містах. У такому разі компанія сформує три академічні групи: міжрегіональну групу дистанційного навчання та дві локальні – харківську і дніпровську – для традиційної офлайн підготовки інженерів на базі місцевих освітніх центрів Прогрестех-Україна.

Усі групи комплектуватимуться на конкурсних засадах. Нагоду опанувати основи фахової авіаційної інженерії матимуть студенти й випускники технічних і природничих спеціальностей університетів та коледжів, які успішно складуть вступні іспити з фізики, математики й технічної механіки.

Підготовка за новою програмою триватиме 8 місяців. Як дистанційні, так і класичні заняття вестимуться в будні у вечірній час та у вихідні дні. У процесі навчання відбудеться розподіл загального потоку слухачів на дві спеціалізації – аналіз міцності й конструювання.

Прогрестех-Україна успішно тестувала пілотну версію дистанційної освітньої платформи ще навесні 2020 року – відразу після введення карантинних заходів через пандемію COVID-19. Тоді, у березні-травні, компанія вимушено призупинила аудиторні заняття своїх традиційних інженерних курсів у Харкові і Дніпрі та оперативно втілила віддалену форму підготовки слухачів. За підсумками занять Прогрестех-Україна сертифікувала 65 випускників курсів, а 44-м із них – запропонувала роботу на посаді інженера.

Технологічний ландшафт платформи онлайн навчання ґрунтується на комунікаційних рішеннях Webex, наборі вебресурсів Google, передусім Google Classroom, а також на функціоналі сервісу FreeConferenceCall. Поєднання цих інструментів, як засвідчив тестовий етап запуску платформи, дає змогу забезпечити увесь комплекс інтерактивних комунікацій, яких потребує освітній процес.

Наразі команда навчального підрозділу Прогрестех-Україна готується до старту нової програми – працює над поповненням цифрового архіву власних онлайн занять, збільшенням складу викладачів, розширенням академічного плану та його адаптацією до поєднання двох форматів інженерної підготовки.

Окрім нового освітнього проєкту Прогрестех-Україна, починаючи з 2014 року, реалізує комплекс цільових інженерних програм.

Серед них – спільні дуальні навчальні програми Прогрестех-Україна та КПІ ім. Ігоря Сікорського:

  • київські циклічні вечірні курси з підготовки студентів і випускників українських вишів до професійної інженерної роботи;
  • дуальна магістерська програма, що однією з перших в Україні здобула сертифікат європейської акредитації інженерної освіти.

Регламент обох програм приведено у відповідність до вимог протиепідемічних заходів, затверджених Міністерством охорони здоров’я для українських вишів.