Прогрестех-Україна посилить позиції на ринку США – компанію очолив американський бізнесмен і вчений

Прогрестех-Україна посилить позиції на ринку США – компанію очолив американський бізнесмен і вчений

Директором Прогрестех-Україна 17 липня 2020 р. призначено американського менеджера Антона Кульчицького. Рішення про зміни в керівництві інжинірингової компанії ухвалила Рада директорів міжнародного холдингу Прогрестехгруп, до якого входить Прогрестех-Україна.

"Посилення позицій на американському ринку високотехнологічних інженерних послуг визнано основним складником успішного бізнесу Прогрестех-Україна. Для мене є великою честю очолити цей курс і стати частиною інтелектуальної команди з бездоганною репутацією. Розвиток нових компетенцій та нарощування обсягів сервісів як для аерокосмічної галузі, так і у сфері програмної інженерії – є основним завданням колективу компанії", – зазначив Антон Кульчицький.

Антон Кульчицький (Anton Kulchitsky) народився в серпні 1972 року. Є громадянином США. Кандидат фізико-математичних наук. Засновник американської інжинірингової компанії Coupi, учасник низки проектів NASA, зокрема, із дослідження руху марсоходів Spirit і Opportunity, керування траєкторією астероїдів, з аналізу впливу "сонячного вітру" на місячний ґрунт, із вивчення комет тощо. Отримав нагороду дослідницького центру NASA Langley. Працював в Університеті Аляски (University of Alaska Fairbanks), в Арктичному Суперкомп'ютерному Центрі (Arctic Region Supercomputing Center). Має низку публікацій у відомих наукових журналах в різних галузях науки й техніки.

Зміни в керівництві компанії пов'язані з ухвалою Верховною Радою України 16 липня постанови про призначення Олега Уруського на посаду Віце-прем'єр-міністра – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Олег Уруський за час роботи на посаді директора Прогрестех-Україна зробив вагомий внесок у зміцнення бізнес-відносин між Україною та США. "PT-Americas вдячна Олегові Уруському за керівництво й розвиток нашої найбільшої і стратегічно перспективної дочірньої компанії Прогрестех-Україна, а також за зміцнення американо-українських ділових зв’язків, що й надалі лишатимуться критично важливим фактором для обох країн", - зазначив Мітчелл Ірвін Дабнер, глава компанії PT-Americas, засновниці Прогрестех-Україна.

Компанія Прогрестех-Україна надає інженерні послуги й розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основним партнером і замовником Прогрестех-Україна є компанія Boeing.

Спільно з найбільшими технічними університетами країни Прогрестех-Україна започаткувала комплекс програм дуального навчання з метою розвитку української інженерної школи, підготовки кваліфікованих інженерів для авіаіндустрії та інших галузей промисловості.

Є найбільшою інжиніринговою компанією в складі Прогрестехгруп. Засновником Прогрестех-Україна є компанія PT-Americas зі штаб-квартирою в Х'юстоні (штат Техас, США).

Прогрестехгруп (Progresstechgroup) є міжнародним холдингом, що консолідує низку інжинірингових центрів у країнах Європи й Північної Америки та має 14 офісів по всьому світі.

Серед замовників Прогрестехгруп – провідні підприємства аерокосмічної індустрії, авіатранспортної та промислової інфраструктури, автомобілебудування, енергетики й інших галузей промисловості.

В Україні Групу, окрім Прогрестех-Україна, також репрезентують конструкторський центр Аеро ДС та українські підрозділи компаній Тукана Інжиніринг, PT-Americas і Соupi.