Сумарне число випускників навчальних програм Прогрестех-Україна за 6 років сягнуло 380

Сумарне число випускників навчальних програм Прогрестех-Україна за 6 років сягнуло 380

У травні-червні 2020 року Прогрестех-Україна сертифікувала 65 випускників технічних курсів у Харкові й Дніпрі – двох із низки освітніх проектів Прогрестех-Україна, спрямованих на інженерну підготовку молодих спеціалістів. Відтак сумарне число інтернів, сертифікованих протягом 6 років за підсумками всіх навчальних інженерних програм компанії, сягнуло 380.

Харківські й дніпровські курси готують до фахової інженерної роботи студентів і випускників технічних та природничих спеціальностей університетів і коледжів. Навчання провадиться на базі освітніх центрів Прогрестех-Україна, відповідно, у Харкові й Дніпрі. Заняття зазвичай стартують восени й завершуються в травні наступного навчального року.

Однак, цьогоріч суттєві корективи в навчальний графік внесла пандемія респіраторної хвороби COVID-19. Через карантинні заходи, введені в Україні, компанія призупинила офлайн заняття курсів. Натомість Прогрестех-Україна оперативно запровадила пілотну версію дистанційної навчальної платформи. Стала в пригоді набута викладачами й менторами компанії практика застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Послужився й завчасно створений власний архів онлайн занять.

Платформа дистанційного навчання дала змогу реалізувати низку інтерактивних комунікацій – лекції та консультації з опцією зворотного зв’язку з викладачем, практичні заняття у форматі як індивідуальної, так і командної роботи над завданнями, онлайн тестування й оцінювання якості підготовки слухачів.

Експеримент виявився напрочуд успішним. Результати тестів і співбесід підтвердили високий рівень знань і навичок слухачів. Зрештою, у травні-червні поточного року 44 із 65 випускників курсів отримали пропозиції щодо працевлаштування на посаду інженера в Прогрестех-Україна. Отже готовність до професійної інженерної роботи виявили 68% випускників, хоча цей показник, як правило, коливається в межах 50% -55%.


Починаючи з 2014-2015 навчального року, Прогрестех-Україна реалізує комплекс власних освітніх інженерних програм, що базуються на стандартах сучасного інжинірингу.

Першою з них були київські циклічні курси "Основи конструювання авіатехніки" на базі Спільного навчального центру Прогрестех-Україна і КПІ ім. Ігоря Сікорського. Набір на курси здійснюється двічі на рік. Стартовий набір відбувся восени 2014 року.

2017 року компанія запустила 8-місячні курси "Основи інженерії в літакобудуванні" в Харкові, а 2019 року – подібну навчальну програму в Дніпрі. У Києві 2019 року Прогрестех-Україна започаткувала ще один освітній проєкт – програму кар'єрного старту "Інжинірингові технології".

Загалом упродовж 6 років 200 із 380 випускників цих навчальних програм успішно склали додаткові іспити й долучилися до інженерної команди Прогрестех-Україна.

Ще одним унікальним національним проєктом державно-приватного партнерства з підготовки фахових інженерів є спільна дуальна магістерська програма КПІ і Прогрестех-Україна. Студенти отримали нагоду поєднати навчання в провідному технічному університеті країни з безпосередньою участю в найбільших міжнародних авіабудівних програмах. Прогрестех-Україна зараховує майбутніх магістрів у штат і залучає до роботи в проєктних групах, що виконують замовлення світових лідерів авіаційної індустрії. Наприкінці 2019 року програма здобула сертифікат європейської акредитації інженерної освіти.