Олег Уруський повернувся на посаду Директора Прогрестех-Україна

Олег Уруський повернувся на посаду Директора Прогрестех-Україна

Посаду Директора Прогрестех-Україна знову обійняв Олег Уруський. Він уже керував компанією з квітня до липня 2020 року, допоки не заступив на пост Віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Тоді замість нього очільником Прогрестех-Україна став американський бізнесмен і вчений Антон Кульчицький.

У вересні цього року Антон Кульчицький очолив холдинг Progresstechgroup, що об'єднує низку конструкторських центрів у країнах Північної Америки і Європи, зокрема компанію Прогрестех-Україна та її засновницю PT-Americas (США).

Натомість на вакантну посаду керівника Прогрестех-Україна Рада директорів міжнародного холдингу повторно призначила Олега Уруського.

Олег Уруський народився у квітні 1963 року. Закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище. Є доктором технічних наук, професором, автором і співавтором більш як 50 наукових праць. Олег Уруський – лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки (1996 р.), академік Міжнародної академії аеронавтики (International Academy of Astronautics).

Неодноразово призначався на керівні пости в центральних органах виконавчої влади, на підприємствах та об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі й машинобудування.

У 2020-2021 роки обіймав посаду Віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Входив до складу Ради національної безпеки й оборони України (РНБОУ), яку очолює Глава держави.

Керував Державним космічним агентством України (2015 р.). Був першим заступником міністра промислової політики (2005-2006 р.р.).

Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.

Прогрестех-Україна є найбільшим у Центральній і Східній Європі провайдером інтелектуальних сервісів для аерокосмічної промисловості.

Завдяки ефективному менеджменту Прогрестех-Україна вдалося зміцнити свої ринкові позиції, попри катастрофічні виклики й екзистенційні загрози, що постали перед Україною в останні 4 роки.

Так, у 2020-2021 р.р., у період поширення COVID-19, компанія захистила персонал від пандемії, застосувала нові алгоритми командної роботи й оперативно адаптувалася до запиту ринку на модернізацію комерційного авіапарку. Як результат, за 2 «ковідні» роки Прогрестех-Україна майже на третину збільшила експорт інженерних і ІТ рішень для авіабудування й авіатранспортної галузі.

У 2022-2023 роки під час повномасштабної російської агресії Прогрестех-Україна зберегла потужну інженерну команду, кардинально реформувала бізнес-процеси, підвищила продуктивність праці й посилила свій експортний потенціал. Уже влітку 2023 року попит на послуги компанії спонукав її запустити нові проєкти для авіаіндустрії та прискорити набір персоналу.