Прогрестех-Україна прискорила набір персоналу й запустила нові проєкти для авіаіндустрії

Прогрестех-Україна прискорила набір персоналу й запустила нові проєкти для авіаіндустрії

Прогрестех-Україна, що є постачальником інтелектуальних послуг для глобального ринку аерокосмічних технологій, запустила нові проєкти для авіаіндустрії та форсувала рекрутинг.

За останні 3 місяці, у травні-липні 2023 року, компанія доєднала до своєї команди близько 80 авіаційних інженерів і програмістів. Це перевищує сумарну чисельність фахівців, зарахованих на інженерні й ІТ-посади протягом повного року роботи в умовах гарячої фази війни від її початку в лютому 2022 р.

Прогрестех-Україна має намір зберегти високі темпи добору персоналу принаймні до кінця 2023 року. Так, у серпні-грудні цього року компанія планує заповнити ще від 50 до 70 вакантних посад. Уже зараз відкрито такі вакансії:

● на інженерні позиції конструктора, технолога, інженера з міцності та фахівця з експлуатаційної підтримки авіаційної техніки,
● на ІТ-позиції Front-end Engineer і Back-end Engineer – розробника, відповідно, користувацького інтерфейсу й функціоналу вебсервісів, та DevOps Engineer – фахівця з оптимізації всіх процесів життєвого циклу програмного продукту.

Активне рекрутування зумовлено попитом на низку інтелектуальних сервісів Прогрестех-Україна для підприємств аерокосмічної галузі.

Так, у сегменті інженерних послуг найбільше замовлень наразі припадає на конструкторське й технологічне супроводження робіт із підтримання льотної придатності повітряного судна, на модернізацію авіоніки й обслуговування бортових електронних систем. Залишаються затребуваними й роботи з конвертації пасажирських літаків у вантажні, запит на які сформувався ще в ковідні 2020-2021 роки.

Одночасно Прогрестех-Україна поглибила участь у міжнародних програмах із цифрової трансформації процесів у цивільній авіації та ініціювала низку власних перспективних проєктів.

ІТ-команда компанії, зокрема, розпочала розробляти софт, що дає змогу виявити й оцінити проблеми у функціонуванні певних компонентів літака та своєчасно запобігати авіаційним інцидентам. Програмне рішення також допоможе прискорити сертифікацію нових типів повітряних суден, включно з найбільшим у світі двомоторним пасажирським реактивним літаком, на який уже кілька років чекають більш як 3 сотні замовників.

Крім того, спеціалісти Прогрестех-Україна з інформаційних технологій долучилися до проєктів зі створення кабіни пілотів нової генерації та з оптимізації міжнародних маршрутів вантажних авіаперевезень.

Ще одна група ІТ-фахівців бере участь у розробленні програмного забезпечення для обліку та прогнозування обсягів емісії глобального парку комерційних літаків. Сервіс до того ж аналізуватиме, як шкідливі викиди вплинуть на довкілля, зважаючи на безліч чинників, зокрема, на ступінь модернізації авіадвигунів та рівень оптимізації складу реактивного пального.