Спільна програма інженерної освіти КПІ та Прогрестех-Україна здобула європейську акредитацію

Спільна програма інженерної освіти КПІ та Прогрестех-Україна здобула європейську акредитацію

Спільна програма дуальної підготовки магістрів КПІ ім. Ігоря Сікорського та Прогрестех-Україна отримала сертифікат Європейської мережі акредитації інженерної освіти (ENAEE).

Документ підтверджує відповідність магістерської програми "Динаміка й міцність машин" рамковим європейським стандартам EUR-ACE®. Вони ґрунтуються на широкому спектрі жорстких вимог щодо обсягів навчального навантаження, результатів програми та управління освітнім процесом.

Оцінку якості української освітньої програми виконала Комісія з акредитації технічних університетів (KAUT) з реєстраційним офісом у Кракові (Польща). Це — одне з 15 національних агентств, які отримали від ENAEE повноваження сертифікувати програми інженерної освіти.

Сертифікат EUR-ACE® визнається на всьому Європейському просторі вищої освіти (European Higher Education Area, EHEA).

Надання програмі категорії EUR-ACE®, зокрема, засвідчує:

  • базова університетська кафедра (Динаміки, міцності машин та опору матеріалів) має необхідну кількість кваліфікованих викладачів та належні матеріально-технічні ресурси для реалізації акредитованої інженерної програми;
  • партнер КПІ з дуальної підготовки магістрів, компанія Прогрестех-Україна, забезпечує інженерну практику студентів, включно із застосуванням комп’ютерних інструментів для розв’язання складних технічних завдань та виконання реальних інженерних проектів;
  • магістерська програма відповідає актуальним потребам роботодавців і сучасним вимогам різних галузей інженерії, та враховує потенційний розвиток технологій;
  • випускники програми "Динаміка й міцність машин" отримують освіту, необхідну для здобуття інженерного фаху та визнання їхньої кваліфікації в країнах Європи й за межами континенту.

Відзнака освітньої програми сертифікатом EUR-ACE® надає її випускникам суттєві переваги в працевлаштуванні у провідних інженерних компаніях, а також в отриманні Європейського паспорта інженера (EngineerING Card) та почесного титулу Євроінженер (EUR ING Title).

Водночас Прогрестех-Україна дістала можливість щороку поповнювати свою команду молодими спеціалістами, які мають якісну технічну освіту європейського рівня, набули необхідної практики й готові до участі в міжнародних інженерних проектах.

_______________

 

Компанія Прогрестех-Україна та Київська політехніка започаткували спільну магістерську програму дуальної освіти 2017 року. З того часу набір на навчання за програмою "Динаміка й міцність машин" здійснюється щорічно. Здобувачем ступеня магістра може стати випускник будь-якого технічного вишу України з дипломом бакалавра. За умовами програми її учасники мають нагоду поєднати навчання в КПІ з роботою в Прогрестех-Україна на посаді інженера.

У січні 2019 року відбувся перший випуск магістрів. А влітку того ж року набір до магістратури дуальної форми навчання було оголошено втретє. У 2019/2020 навчальному році також розширився перелік програм підготовки магістрів. Його доповнила нова дуальна освітня програма "Технології виготовлення літальних апаратів".