За рік роботи в умовах воєнного стану Прогрестех-Україна в 1,5 раза збільшила податкові платежі

За рік роботи в умовах воєнного стану Прогрестех-Україна в 1,5 раза збільшила податкові платежі

2022 року компанія Прогрестех-Україна, що є експортером інженерних і IT-сервісів, збільшила виплати податків, зборів і регулярних внесків у півтора раза – до 500 млн гривень.

На тлі масштабних втрат українського бізнесу через збройну агресією рф, Прогрестех-Україна зміцнила позиції в статусі найбільшого в Східній Європі провайдера послуг для глобального ринку аерокосмічних технологій. Компанія наростила експорт сервісів і підвищила продуктивність праці та заробітну плату персоналу.

Відповідно, зросли обов'язкові платежі до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів. Зокрема, річна сума податків, утриманих із доходів працівників Прогрестех-Україна, збільшилась удвічі проти довоєнного 2021 року.

Для поновлення результативної роботи компанія протягом 2022 року двічі кардинально реформувала бізнес-процеси й упровадила нові алгоритми дій, адаптовані до умов воєнного часу. Тож тепер Прогрестех-Україна спроможна забезпечити безперебійне функціонування в дистанційному, в офлайн чи гібридному форматі, незалежно від поточного режиму енергоживлення в регіонах локації офісів компанії.

Фінансові результати компанії засвідчили перспективність обраної урядом України експортної моделі відновлення економіки, котра скоротилася на третину внаслідок російського вторгнення. Модель передбачає оптимізацію структури українського експорту з фокусуванням, зокрема, на постачанні готових товарів і послуг із високою доданою вартістю. Вважається, що ці експортні категорії меншою мірою залежні від логістичних криз у період гарячої фази війни. До того ж у перспективі вони здатні забезпечити більше валютних надходжень, ніж сировинні ресурси, які тривалий час домінують у загальному обсязі експорту України.